• Nandu Jubany

    EL RECEPTARI TRADICIONAL CATALÀ

Nandu Jubany és un enamorat incondicional de la cuina i un referent de l’alta gastronomia catalana. Lligat a aquest ofici des de la infància, el seu restaurant Can Jubany, a la comarca d’Osona, compta amb una estrella Michelin des de 1998.
La seva proposta gastronòmica busca i troba l’equilibri entre una cuina tradicional de qualitat i una de moderna i brillant, entre la complexitat i la subtilesa. El seu secret és conèixer bé el receptari popular i estimar els orígens gastronòmics però sense renunciar a res, amb un receptari propi farcit d’enunciats clàssics i de plantejaments moderns.
Amb la gastronomia que Nandu Jubany aporta al Convent de Blanes reafirma la tradició de la cuina de les àvies en un format 100% actual. Basant-se en el receptari tradicional català, uneix els sabors i valors de sempre amb una presentació sorprenent i actual, que segueix i marca les últimes tendències culinàries.
CUINA

Una vida lligada als fogons

El vincle entre Nandu Jubany i la cuina ha existit sempre: als 18 anys va ingressar com a cap de cuina a l’Urbisol, el restaurant familiar, i posteriorment va treballar a altres establiments de prestigi com el Cabo Mayor, de Madrid, o la Fonda Sala, d’Olost de Lluçanès. També va passar un temps a Euskadi, a la cuina de Juan Mari Arzak, i al Bodegón Alejandro, de Martín Berasategui, on va prendre consciència de què representa treballar en un restaurant gastronòmic.

El 1995, Nandu Jubany i la seva dona, Anna Orte, van obrir les portes de Can Jubany, un espai per descobrir un nou concepte gustatiu que ben aviat es va convertir en un referent gastronòmic. El 1998 el restaurant i el seu xef van rebre l’estrella Michelin.

Background
MÓN JUBANY

Portar la gastronomia més enllà

Jubany va començar llavors una etapa d’expansió del seu projecte culinari amb l’obertura de Mas d’Osor i el Serrat del Figaró (dos espais referents per a la celebració d’esdeveniments) i l’hotel gastronòmic Mas Albereda. La consolidació de l’equip Jubany com a organitzador d’àpats per a grans esdeveniments va derivar en la creació de Jubany Events.

El 2014 la Guia Repsol va concedir el seu màxim reconeixement gastronòmic a Espanya, els tres Sols Repsol, al cuiner i al seu restaurant Can Jubany. El mateix any, el cuiner va obrir el Restaurant FOC a Singapur. Actualment Nandu Jubany dirigeix els restaurants de l’Sport Hotel Hermitage & Spa a Andorra, és assessor gastronòmic del Majestic Hotel Group i propietari del restaurant Petit Comitè a Barcelona.

Background