El Convent de Blanes fou construït al 1583 i conservat com a patrimoni pel seu interès paisatgístic, ens trobem amb un entorn que s’integra d’una manera quasi perfecta a la Punta de Santa Anna, i que ens marca el començament de la Costa Brava.
El Convent es troba a 70 km de Barcelona, i està obert a la Mediterrània, envoltat de les olors de las plantes aromàtiques, dels pins centenaris dels jardins on el cel es fon amb el mar i des d’on es gaudeix de la costa a vista d’ocell.
El Convent és un indret únic i privilegiat on s’organitzen casaments, banquets, celebracions privades, esdeveniments diversos, reunions i actes d’empresa, així com una localització singular per a produccions cinematogràfiques en un indret exclusiu.
La família Biosca i la família Jubany s’uneixen per enllaçar el millor del convent de Blanes amb el millor de la gastronomia per aconseguir la màgia en els esdeveniments.
Des del 2004, s’organitza el “Festival de Música Clàssica El Convent”, que coincideix amb el concurs internacional de focs d’artifici de Blanes.

Història

Des de la guerra de Joan II, les extenses terres de Catalunya semblaven perdudes pels Cabrera. En 1477, una jove de 18 anys, que es deia Anna, heretà el patrimoni dels Cabrera, pretesa per molts, es va casar amb l’almirall de Castella Fadric Enríquez, cosí germà del rei Ferran El Católic.  En 1481, les terres catalanes són retornades, amb l’excepció de Blanes,  que fou recuperada en 1488. Possiblement, la vescomtessa Anna va fer construir una ermita sota l’advocació de Santa Anna en acció de gràcies per l’esmentada recuperació territorial. En 1582, la petita ermita es transformà posteriorment en el lloc on es va aixecar el primer convent, el qual s’anomenava familiarment “convent dels caputxins”, i va acollir els religiosos d’aquesta ordre, juntament amb el Pare fra Arcángel de Alarcón, cosí del majordom de la reina Joana.

En 1626, se’n van adonar que tants religiosos no podien viure a una edificació tan petita, i es va començar a modificar el convent i l’església. Les obres acabaren els anys següents. En 1835, el rei Ferran VII mor i esclata la guerra civil. En 1845, sota la Llei de Mendizábal, l’edifici que fou el convent dels caputxins, juntament amb l’església, la cambra dels mossos i els horts, que sumaven en total una superfície de 31.500 peus quadrats, van sortir a subhasta.

Llibre d'Or

El llibre d’Or del Convent de Blanes és un llibre històric que compta amb la seva primera entrada el 24 d’abril del 1940. Són pàgines en blanc obertes a tots aquells que vulguin anotar el record de la seva experiència.

Des de llavors, escriptors, poetes o directors entre d’altres que han visitat el convent han escrit en el llibre d’Or les sensacions viscudes en aquest lloc tant emblemàtic de la costa catalana. Alguns exemples en són el poeta i novel·lista Josep Maria de Segarra, el compositor Joaquim Nin de Culmell, el flautista Claudi Arimany o el director i escriptor Tom Tykwer.

Quan ens visitis recorda de demanar-nos el llibre d’Or del convent!